Dyrka Lås

Lär dig att dyrka lås

Vi har skrivit ihop en guide för dig som är sugen på att lära dig dyrka lås, och vill veta mer om användningen av dyrkar. Tänk på att enbart dyrka upp lås där du har tillåtelse att göra det, annars riskerar du att dyrka olagligt.

Vad är dyrkar för något?

Köp dyrkar onlineMan skulle kunna säga att nästan all kan vara en potentiell dyrk, bara det är tillräckligt litet för att kunna komma in i ett nyckelhål. Dyrkar har i princip funnits lika länge som själva låset. Det har alltid funnits de som vill kunna få upp ett lås på annat sätt än med den tilltänkta nyckeln.

Idag kan man köpa mycket enklare och bättre dyrkar direkt via nätet, istället för att göra dem själv som man tidigare var tvungen att göra. Och ja, det går att pilla upp ett lås med ett gem, men det är sjukt svårt och ganska korkat.

Är det svårt att lära sig dyrka lås?

Lär dig dyrka låsInget är lätt från början, och ja det är ganska svårt att lära sig dyrka från början. Detta beror faktiskt inte främst på svårigheten av själva dyrkandet, utan snarare på att man först måste förstå sig på hur ett lås fungerar.

När man har förstått grundprinciperna i hur lås fungerar, alltså hur du låser och låser upp ett lås börjar det bli enkelt. Allt du behöver göra nu är att öva tills du blir riktigt stabil i handen, och påläst hur varje enskilt lås ska dyrkas.

Det är lättare med dyrkpistoler i början

dyrkar som ser ut som pistolerNär du ska lära dig att dyrka kan det i början vara lättare med en så kallad dyrkpistol. Vi tycker inte du behöver överdriva och köpa elektroniska låspistoler som första, utan börja med mekaniska dyrkpistoler.

Dessa var för bara några år sedan ganska dyra att köpa, men i takt med att de blivit allt populärare hart de också kommit ner i pris. Idag är det bransch standard hos låssmederna att ha låspistoler. Det gör jobbet mycket enklare helt enkelt!

Är det olagligt att dyrka?

Är det lagligt att köpa dyrkarNej det är inte olagligt att dyrka lås, så länge du enbart gör det med lås du har tillåtelse att dyrka upp. Du får med andra ord dyrka upp dina egna lås hemma, men du bör undvika att testa att dyrka upp grannens dörrlås.

Skulle du ändå göra detta och börja dyrka upp någon annans lås, riskerar du nu att bli tagen för försök till inbrott och stöld. Vill du öva så är det bättre du köper övningslås, som du kan dyrka upp hur mycket du vill.

Detta säger lagen om innehav av låsdyrkar

Olagligt att dyrka låsDet är lite lurigare när det kommer till lagar om låsdyrkar och andra dyrkverktyg. Det man kan åka dit på i vissa fall är om man bär dyrkar, och polisen misstänker att du ska använda dem för något olagligt.

Hur vida de ska bevisa det är svårare, och det är också¨det som gör det väldigt luddigt. Men i lagboken finns det utrymme för detta, men som sagt är det inte speciellt troligt att du blir dömd för det. Mer information om lagar om dyrkning hittar du på LawLine.